ΣΚΟΠΟΣ

Ο τελικός σκοπός της ομάδας ποικίλει. Μπορεί να είναι :

α. Να εκφράσουν αυτά που έμαθαν μέσα από κάποιο μέσο ( παρουσίαση ποικιλίας κουφωμάτων κ.ά).
β. Να πάρουν πληροφορίες από διάφορες πηγές και να τις παρουσιάσουν σε μια κοινή μορφή (π.χ. μια φανταστική έκθεση υλικών κ.ά )- επιλογή κατάλληλων πληροφοριών , οργάνωση.
γ. Σχεδιάζω κάτι: Οι μαθητές παίρνουν πληροφορίες για το θέμα τους και στη συνέχεια σχεδιάζουν ένα οδηγό. π.χ Πώς πρέπει να είναι το σπίτι σας για να είναι θερμό το χειμώνα και κρύο το καλοκαίρι κ.ά.
δ. Δημιουργικές εργασίες : Οι εργασίες αυτές δεν είανι πλήρως καθοδηγημένες. Αφήνουν περιθώρια επιλογής στους μαθητές. Μπορεί να είναι η δημιουργία μιας αφίσαςκ.ο.κ.
ε. Επίμαχα θέματα: Πολλά θέματα είναι επίμαχα, π.χ. "πράσινα σπίτια" κ.ά. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με πηγές που αντιτίθενται σε περιεχόμενο και αποφασίζουν για τη δική τους θέση
ζ. Επιχειρηματολογία: Οι μαθητές διατυπώνουν τη θέση τους ακολουθώντας τους κανόνες της σωστής επιχειρηματολογίας για να πείσουν τους άλλους.
η. Αναλυτικές διεργασίες: οι μαθητές αναλύουν τις πληροφορίες που βρήκαν για διάφορα υλικά και τις συγκρίνουν μεταξύ τους δημιουργώντας πίνακες , διαγράμματα κ.ά .
θ. Αξιολόγηση: Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν τα κριτήριά τους και να αξιολογήσουν κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: